AMASYA BAROSU ANKARA'YA YÜRÜDÜ.
Tarih: 22.06.2020| Okunma Sayısı: 797

Bir süredir Kamuoyunu meşgul eden Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik Yasa değişikliğine ilişkin tartışmaların ardından, Baro Başkanları’nın yapmış oldukları 19 Mayıs 2020 ve 1 Haziran 2020 açıklamaları ile Siyasal Muhataplara, anılan teklifin geri çekilmesi, sonrasında Mesleğin birikmiş sorunları da dahil olmak üzere tüm sorunların çözümü için müzakereye ve konuşmaya hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Ancak geçen zaman içerisinde Yasa değişikliği irade ve düşüncesinde bir gerileme olmadığını, görsel ve yazılı basına yansıyan haber ve bilgilerden anlamaktayız.

 

Bu gelişmelerin sonucu olarak, 17.06.2020 tarihli basın açıklamaları doğrultusunda, başlatılan eylemlilik sürecinin başlaması ile 19 Haziran 2020 tarihinde Baro Başkanlarınca  kendi illerinden Ankara istikametine doğru “savunma” yürüyüşü başlatılması kararı alınmıştı. Bu karar uyarınca Baro Başkanı A. Melik DERİNDERE ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, Amasya Adliyesi önünden meslektaşlarımızın uğurlaması ile 19.06.2020 tarihinde Amasya’dan Çorum istikametine, 20.06.2020 tarihinde Çorum’dan Kırıkkale istikametine ve son olarak 21.06.2020 tarihinde Kırıkkale’den Ankara istikametine doğru Savunma Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi.

 

Yürüyüşün ilk gününde Baromuz mensubu meslektaşlarımızın katılımı,  ikinci gününde Çorum önceki Baro Başkanı Av.Altan Akpınar ve Çorum Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av.Özer Akpınar’ın tüm güzergah boyunca eşlikleri yanında; üçüncü ve son günkü yürüyüşe Kırıkkale Baro Başkanı Av.Talat Apaydın’ın uğurlaması ile başlandı.

 

Her gün, Ankara istikametinde 10 ila 15 km’lik parkurların yürünmesi şeklinde gerçekleşen Yürüyüşün başından sonuna kadar desteklerini sunan Meslektaşlarımız ve Vatandaşların yanı sıra, her üç güzergahta güvenliğimizin teminini sağlayan Polis Memurlarına da teşekkürlerimizi sunarız.

 

Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Van, Yalova, Zonguldak Barolarının desteklediği ve #SavunmaYürüyor etiketiyle sosyal medyada gündem olan etkinlik 21.06.2020 tarihinde Ankara Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Başkanlar Toplantısı ile devam etti.

 

     

 

 

28.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.