TBMM AÇILIŞININ 100.YILDÖNÜMÜ VE MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Tarih: 22.04.2020| Okunma Sayısı: 756

 

 TBMM AÇILIŞININ 100.YILDÖNÜMÜ VE MİLLİ EGEMENLİK VE   

   ÇOCUK  BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

       Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıldönümüne şahit olmaktan ve kutlamaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duymaktayız. 23 Nisan 1920 sadece bir tarih değil, Türk Milletinin kul olmaktan vatandaşlığa geçişinin ve benzer durumda olan halklara umut ve örnek olmasının miladı ve büyük bir devrimin ve demokratik hukuk devletinin ilk basamağıdır. Halen günümüzde bu büyük bir kazanımdan geri dönüş isteği ve geçmişe özlem duyulmasını, menfaat beklentisi olarak değerlendirmekte, Aksinin, yani kazanılmış bir hak olan vatandaşlık kavramından, Milli irade ve egemenliğinden kimsenin vazgeçme düşüncesinin olamayacağını bilmekteyiz. MİLLİ EGEMENLİK, aynı zamanda emperyalizme ve padişahlığa karşı bağımsızlık ile ekonomik anlamda bağımsızlığın ifadesidir. Bu bağımsızlıkların, yaşadığımız şu zor günlerde ne kadar değerli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Tüm kapıların kapandığı bir dönemde Milli bir dayanışma ve Milli bir üretim ekonomisinin ne kadar önemli ve değerli olduğu bir kez daha görülmüştür.

 

      TBMM’ni kurarak Milli Egemenliği sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşlarını bir kez daha rahmet ile anıyor, sözlerimizi Büyük Önder’in Milli Egemenlik ile ilgili şu sözleri ile bitiriyor, TBMM nin kuruluşunun 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

      "Egemenlik, hiç bir mana, hiçbir şekil ve hiçbir renkte ve işarette ortaklık kabul etmez.
     Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kat'i manasıyla milli egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğinde, adaletinde dayanak noktası milli egemenliktir. Toplumumuzda, devletimizde hürriyet sonsuzdur. Ancak onun hududu, onu sonsuz yapan esasın korunmasıyla mevcut ve çevrilidir.

        Bir insan, belki kendi arzusu ile şahsi hürriyetini yok etmek ister, fakat bu teşebbüs koca bir milletin hayatına ve hürriyetine zarar verecekse, muazzam ve şerefle dolu bir millet hayatı, bu yüzden sönecekse ve o milletin çocukları ve torunları bu yüzden yok olacaksa bu teşebbüsler hiçbir vakit meşru ve kabule değer olamaz. Ve hele böyle bir hareket hiçbir vakit hürriyet namına müsamaha ile telakki edilemez.

         Hiç şüphe yok, devletimizin ebedi müddetçe yaşaması için, memleketimizin kuvvetlenmesi için, milletimizin refah ve mutluluğu için hayatımız, namusumuz, şerefimiz, geleceğimizin için ve bütün kutsal kavramlarımız ve nihayet her şeyimiz için mutlaka en kıskanç hislerimizle, bütün uyanıklığımız ve bütün kuvvetimizle MİLLİ EGEMENLİĞİMİZİ MUHAFAZA VE MÜDAFAA EDECEĞİZ"


                                              AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA
                                              BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE

 

  AMASYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONUMUZUN, TBMM AÇILIŞININ 100.YILDÖNÜMÜ VE MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK  BAYRAMIMIZ İÇİN HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI VİDEO LİNKİ AŞAĞIDADIR:

 

https://www.youtube.com/watch?v=1xDHAhfSNpg 

 

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.