AMASYA BAROSU AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 4.04.2020| Okunma Sayısı: 1095

Dünya çapındaki coronavirüs pandemisi nedeniyle olağanüstü bir dönem içerisinde 5 Nisan Avukatlar gününü zorunlu olarak, etkinliksiz ve buruk kutlamaktayız. Öncelikle bu dönemde büyük fedakarlıkla görev yapan başta meslektaşlarımız olmak üzere, sağlık emekçilerini, güvenlik görevlilerimizi ve temel ihtiyaçlarımızı sağlayan ve bunların tedarik zincirinde görev yapan tüm emekçilerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilir, yaşamını kaybeden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Bu dönemde; Zaten zor şartlarda görev yapan mesleğin devamlılığını sağlamaya çalışan meslektaşlarımızın zorunlu Adli ara verme nedeniyle özellikle ekonomik olarak daha çok sıkıntı içerisine girdiklerinin farkındalığı ile Amasya Barosu ve Barolar olarak bu sıkıntıları hafifletme, özellikle vergi, SGK prim ve diğer kamu alacaklarının ötelenmesini, birikmiş CMK ve Beraat vekalet ücretinin ödenmesinin sağlanması amacıyla yaptığımız çalışmalardan sonuç alınmaya başlanmasını umut verici olarak görmekteyiz. Tüm meslektaşlarımızın bilmelerini isteriz ki, bu süreç de, önceden olduğu gibi Amasya Barosu ve Amasya Barosu Yönetim Kurulu,  meslektaşlarımızın her türlü sıkıntısında yanında olmaya devam etmektedir. Meslektaşlarımızın da , bu süreç içerisinde yaptıkları görevin zorluğunu, mesleki ve ekonomik sıkıntıları nispeten daha az düşünerek sağlıklarına dikkat etmelerini istiyor, bu zor günlerin geçeceğini kaldığımız yerden aynı şevk ve enerji ile yaşama ve meslek faaliyetlerine devam edeceğimizi hatırlatıyor sağlıklı günler diliyoruz.

Bilindiği üzere Avukatlık Kanunu 76. Madde ile Barolara İnsan haklarını savunmak ve korumak görevi verilmiştir. En önemli insan hakkı olan yaşam hakkının korunmasının gereği olarak bu süreç de özellikle bu hakkın korunmasında asli görevi olan başta Siyasal İktidar ile diğer kamu ve özel kuruluşların tüm çalışmalarını bu hakkın korunması için her zamankinden fazla titizlikle yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu kapsam da görevini aksatan, oluşturulan bilim kurullarının aldığı kararların aksini veya eksiğini yapan kurumların tarih ve hukuk önünde sorumluluklarının olacağını ve yine tarih ve hukuk önünde hesap vereceklerini, bizlerin de bu süreçlerin takipçisi olacağımızı hatırlatırız. Aynı şekilde Anayasa ile Devlete verilen SOSYAL DEVLET olma görevi de vatandaşlara eşit olarak yansıtılmalı ve sürecin sonuna kadar en temel ihtiyaçlar devlet ve kamu tarafından karşılanmalıdır.

Yine bu sürecin yönetilmesinde siyasi çıkar ve beklenti ile hareket eden ve yeni kutuplaştırmalar yaratan siyasetçileri de dehşet ve hayret ile izlemekteyiz. Unutulmamalıdır ki, böylesi olağanüstü koşullarda, sadece Millet menfaati yerine şahsi gelecek hesabı yapanlara en büyük dersi yine bu süreçler sonucunda yine Türk Milleti verecektir.

Bu sürecin sona ermesi ile bizi gerek yaşam, gerekse kamu düzeni anlamında farklı bir dünya düzeni beklemektedir. Bu yeni dünya düzeninin insan haklarına bağlı, bireysel hak ve özgürlüklerin eşit kullanımının sağlandığı, Hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargının oluşacağı, doğa ve doğal kaynakların  korunduğu, kadın-erkek eşitliğinin öne çıktığı ve belki de en önemlisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsünde İLİM VE BİLİM’in esas alındığı bir yapıdan oluşmasını, katı serbest ekonomik yapı yerine stratejik  üretimlerde devletin ve kamu kurumlarının önderlik edeceği karma bir ekonomik devlet yapısının olmasını umuyor ve tahmin ediyoruz.

Yaşanan zor sürecin ardından ortaya çıkacak hukuki ihtilaflarda meslektaşlarımızın adaletin gerçekleşmesine ve hukuk düzeninin korunmasında daha etkin ve önemli rol oynayacağını da düşünüyoruz. Güzel ve sağlıklı günlerde buluşmak üzere tüm değerli meslektaşlarımızın AVUKATLAR GÜNÜ’nü kutlar en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Meslektaşlarımız ve Kamuoyu ile paylaşırız.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

AV.A.MELİK DERİNDERE