AMASYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 8.11.2019| Okunma Sayısı: 1111

 

  Amasya Barosu çocuk hakları Komisyonu olarak Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda yaşandığı iddia edilen utanç verici olayı öğrenmiş bulunmaktayız.
        Her şeyden önce otizmin her yönü ile hayatımızda varlığını kabul etmeli ve bununla hep birlikte el ele mücadele etmeliyiz. Otizmin kendi çocuklarımızın da başına gelebileceğini unutmamalı; otizmli çocuklarımızı dışlamadan hatta ortak yaşam alanlarına daha fazla katarak onlarla daha çok iletişim kurmalı ve destekçileri olmalıyız.
         Yaşıtları ile eşit şartlar altında,  kaliteli bir eğitim almak her çocuğun hakkıdır; otizmli çocuklarda bu durum haktan öte yaşama tutunma biçimidir. Otizm ile mücadelede erken yaşta özel eğitim almanın, özellikle diğer çocuklarımız ile kaynaştırmanın, iletişim kurmalarını sağlamanın önemi yadsınamaz bir gerçektir.  Unutulmamalıdır ki söz konusu eğitim yalnızca otizmli çocuklarımızın değil diğer çocuklarımızın da eğitimi olacaktır. Onlar da yardımlaşmayı, kendilerinden farklı olana saygı duymayı öğreneceklerdir. Bu hususta biz büyükler olarak davranış biçimlerimizle çocuklarımıza iyi birer örnek olmalıyız.
       Bu halde Aksaray'da yapıldığı iddia edilen hadsiz ayrımcılığın sonuna kadar karşısında olduğumuzu ve sürecin yakından takipçisi olacağımızı bildiririz.
        Otizm eksiklik değil bir farklılıktır ve biz bunun farkındayız!

AMASYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

20.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.