AMASYA BAROSU 10 KASIM MESAJI “ÖZLEM VE MİNNET İLE ANIYORUZ”
Tarih: 8.11.2019| Okunma Sayısı: 886

 

 

    

 

 

     AMASYA BAROSU 10 KASIM MESAJI

 

     “ÖZLEM VE MİNNET İLE ANIYORUZ”

 

 

     Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81.Yıldönümünde, minnet, özlem, saygı ve rahmet ile anıyoruz.

 

     Büyük askeri dehalığın yanında, siyasi stratejist ve çok büyük devrimci özelliklere sahip büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörülerinin günümüzde her geçen gün ne kadar doğru ve haklı olduğunu görmekteyiz. Kurduğu Cumhuriyet’in tam anlamıyla, idealindeki Demokratik, laik ve hukuk temelli bir yönetim biçime ulaşacağından kuşkumuz bulunmamaktadır. Yeter ki bu kuruluştaki temel felsefeye dönüş yapmak; eğitim başta olmak üzere, tarımsal ve sanayi ağırlıklı üretim anlayışı, evrensel hukuk uygulamaları yani kısaca Atatürk’ü anlamak ve ilkelerini uygulamaktır. Büyük Önder kendisini şöyle ifade etmiştir; “Beni görmek demek mutlak yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kafidir. Yine İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, Onu ben kelimesiyle ifade edemem. O ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal Odur.”       

 

      İlkelerinin ve kurduğu, demokratik, laik Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağı inancı ile, kamuoyuyla saygıyla paylaşırız.

 

 

 

 

                          AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

                          BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE

 

18.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.