AMASYA BAROSU 60. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÇELENK SUNMA TÖRENİ VE KOKTEYL İLE KUTLANDI.
Tarih: 25.01.2019| Okunma Sayısı: 1065

AMASYA BAROSU'NUN 60. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ AMASYA ADLİYESİ ATATÜRK BÜSTÜ ÖNÜNDE ÇELENK SUNMA TÖRENİ ARDINDAN BARO KATINDA KOKTEYL VE PASTA KESİMİ İLE KUTLANDI. TÖREN AMASYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI EROL ÇELİK, HAKİM VE SAVCILAR İLE MESLEKTAŞLARIMIZIN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

AMASYA BAROSU 60.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI

Baromuzun 60. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 60 Yıllık süre içerisinde Baromuzun Kuruluşu dahil, Baro Başkanı, Yönetim, Disiplin Denetleme Kurulu Üyesi, TBB. Delegesi ile Baromuzun Eğitim, sosyal sorumluluk Projeleri, sportif ve sanatsal çalışma ve faaliyetlerinde bulunan ve bizlere destek veren meslektaşlarımıza teşekkür ve minnetlerimizi sunar, artık aramızda olmayan meslektaşlarımıza Allahtan rahmet dileriz.

Kuruluşundan bugüne kadar, Çerçevesi Anayasa ile çizilmiş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milleti tarafından kurulan Cumhuriyetimizin temel niteliklerini özümseyen Amasya Barosu, Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti anlayışını savunmaya devam etmektedir.

Hukuk ve Adalet sorununun Ülkemizin ve Devletimizin en önemli bekaa sorunu olduğu, Adalet ve Yargıya güvenin hızla artması gerektiği, vatandaşları arasında eşitliği sağlayamamış hiçbir devlet yapısının uzun süre ayakta kalamayacağı düşünce ve endişemizi tekrar ifade etmekteyiz.

Ülkemizin artan tüm sorunlarının, akıl, bilim, hoşgörülü bakış açısı ile birlik ve beraberlik içerisinde çözüme ulaşabileceğini, yaklaşan yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin toplumdaki ayrışmayı ortadan kaldırıcı, siyasi gerginliği sona erdirici söylem ve propaganda yapma sorumluluğunda olduğunu da vurgulamak isteriz.

Yine Ülkemiz ve Devletimizin önemli sorunlarından terör ile etkili mücadele yaparken emperyalizm ve unsurlarının olası kötüniyetli düşünce ve tuzaklarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini de bir kez daha ifade ederiz.

Mesleğimizin artan sorunları karşısında kısa vade de önlem alınmadığı taktirde sorunun Yargısal bir sorun hale geleceği, savunması zayıf bir yargılamanın ise adil yargılanma hakkını ortadan kaldıracağını ve yargılamanın tüm taraflarını olumsuz etkileyeceğinin unutulmaması gerektiğini düşünmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şahsım ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına  Amasya Barosu’nun 60.Kuruluş Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.

Av.A.Melik DERİNDERE

AMASYA BAROSU BAŞKANI