AMASYA BAROSU ADLİ YIL BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 31.08.2018| Okunma Sayısı: 924

 

 

 

 

     AMASYA BAROSU ADLİ YIL AÇILIŞI BASIN AÇIKLAMASI

 

 

     Yeni Adli Yıl’ a girerken, Tüm meslektaşlarıma, Adliyelerimizde görev yapan Hakim ve Savcılar ile Adliye Personelimize başarı ve kolaylıklar diliyorum.

 

     Yeni Adli Yıl bu sene de artan yargısal sorun ve sıkıntılar ile açılmaktadır. Ülkenin sorunlarında olduğu gibi, Yargı’nın sorunlarında da doğru ve cesur teşhisler konulmadığı takdirde bu sorunlara çözüm bulunmasını beklemenin anlamsız olduğunu bilmekteyiz. ÖNCELİKLE Yargı üzerinde Siyasal İktidarın vesayetinin bulunduğu izleniminin ACİLEN kaldırılması, Yargının BAĞIMSIZ, TARAFSIZ VE ADİL olduğu kanaatinin iç ve dış kamuoyuna verilmesi gerekmektedir. Bunun için de HSK’nın yapısının ve Üye seçim şeklinin değişmesi elzemdir. Yönetim şekli ne olursa olsun YARGI BAĞIMSIZLIĞI DOLAYISI İLE ADALETİN SAĞLANAMAMIŞ OLMASI BİR DEVLET İÇİN EN ÖNEMLİ BEKAA SORUNUDUR.

 

     Yine ADİL YARGILAMANIN ESASLI VE ÖNEMLİ UNSURU OLAN SAVUNMA HAKKININ GÜÇLENDİRİLMESİ VE BU AMAÇLA AVUKATLIK KANUNUN ACİL OLARAK GÜNÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILAR MAHİYETE GETİRİLMESİ DE GEREKMEKTEDİR. Meslektaşlarımızın artan mesleki sorunları aynı zamanda YARGININ SORUNU haline gelmiştir. Hızla artan ve herhangi bir kriter ve değerlendirmeye bağlı olmaksızın mesleğe kabulün sürdürülemez hale gelmesi, ekonomik sorunlara çözüm bulunamaması, mesleki faaliyet alanlarının artması gerekirken azaltılması, mesleğin devamını olanaklı halden çıkarmaya, savunma mesleği AVUKATLIĞIN yapılamaz hale gelmesine neden olmaktadır. Siyasal iktidarın ve muhalefet partilerinin popülist yaklaşımlarına artık son vermeleri TBMM. de bulunan tüm siyasi partilerin sorunu bir YARGI SORUNU olarak değerlendirmeleri ve arzulanan Yasa değişikliğini ACİLEN gerçekleştirmeleri gerekmekte ve beklenmektedir.

 

    Bu duygu ve düşüncelerle Yeni Adli Yılın Ülkemize ve Meslektaşlarımıza, güzellikler getirmesini, sorunların çözüldüğü bir yıl olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

                              AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

                                 ADINA BARO BAŞKANI

                                AV.A.MELİK DERİNDERE

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.